Jur Hermsen

Mijn naam is Jur, 51 jaar, getrouwd en ik heb 2 zonen van 14 en 19 jaar. Mijn hobby’s zijn vliegen en sport (met name wielrennen, schaatsen en krachttraining).
Ben 25 jaar actief in de luchtvaart en heb bij bedrijven als Air Holland en Martinair in diverse operationele posities gewerkt waarvan de laatste jaren in functie als Flight controller in het OCC van de KLM. Eind 2013 ben ik overgestapt naar Smart4aviation, een bedrijf dat operationele ICT oplossingen biedt voor airlines.
Daar ben ik nu actief op het gebied van product management cq. sales en daar we klanten over de hele wereld hebben dus regelmatig op pad.

Medio jaren 90 ben ik begonnen met vliegen in de VS (FAA PPL behaald in het fraaie Prescott, AZ / Instrument rating in het drukke luchtruim van Los Angeles).
Sindsdien aardig wat gevlogen in diverse staten aan west- en oostkust Regelmatig ging ik met 2 vrienden een week rondvliegen op een gehuurde Cessna/Piper.
Fraaie ervaringen opgedaan en veel meegemaakt; met een vliegtuig op pad is toch wat anders dan met een auto 🙂
Ook in Nederland nog wat uurtjes gemaakt op een N-registratie Piper Arrow en C172RG vanaf EHRD maar dat was meer om mijn IR currency te behouden.
Vorig jaar mijn FAA PPL omgezet naar EASA omdat ik al vliegend wat meer van Europa wil zien. Zie er dan ook naar uit dat met de VSX te doen!
Behoudens de Europa trips lijkt het mij ook leuk met andere certificaathouders te vliegen.
Juist omdat je met een andere vlieger makkelijk kunt “levellen” maakt dat het vliegen leuker en leerzamer dan met een passagier op de rechterstoel.
Dus mocht je een overlandvlucht willen delen waarbij we allebei een been vliegen…count me in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *