Ton Broekhuis

Voorzitter

The sky is not the limit, the ground is………….

Tot m’n zestiende wilde ik verkeersvlieger worden. Maar ik kreeg ook andere interesses. Het vliegen verdween een beetje naar de achtergrond. Op de PC kon ik me redelijk vermaken met Flightsimulator. De vliegkriebels bleven echter in mijn lijf en na een liefdevol duwtje van mijn vrouw Saskia ging ik uiteindelijk vlieglessen nemen. Veel heb ik te danken aan geduldige en bekwame instructeurs zoals Ruben Fürste en Willem van Duin.

De mooiste tocht in de lesperiode was de ‘grote driehoek’: solo naar Midden Zeeland en Teuge. Nog nooit voelde ik mij zo vrij en bevoorrecht. De wereld was van mij en ik genoot van iedere minuut. In het magische jaar 2000 haalde ik mijn felbegeerde brevet.

In 2011 heb ik mij aangesloten bij SPP. Daardoor kreeg ik meer vrijheid dan voorheen en heb ik nieuwe vliegvrienden leren kennen. Tot 2011 vond je in mijn logboek de nodige ‘rondjes polder’, trips naar Texel, Teuge, Midden Zeeland en Seppe maar ook tochten naar Duitsland en Engeland. In 2007 heb ik zelfs een paar weken boven Nieuw Zeeland gevlogen. Een ervaring om nooit te vergeten! Dankzij de vliegvrienden van SPP heb ik inmiddels prachtige vluchten door Europa gemaakt. De traditionele mannenweek is het hoogtepunt van het vliegjaar.

Ook het vliegen voor de Stichting Hoogvliegers vind ik prachtig. Jonge mensen, die hun ziekte even op de grond leggen, in de lucht laten genieten van het piloot-zijn (ze mogen zelf sturen!)……… het is een eer en genoegen om dat te mogen doen!

Sinds oktober 2013 heb ik de eer voorzitter van de SPP te mogen zijn. Samen met de collega bestuursleden span ik mij ervoor in om het ‘vliegen tegen een scherpe prijs, binnen een mooi concept en zonder gedoe’ voor alle certificaathouders vorm en inhoud te geven.

Ton Broekhuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *